ENGLISH
  Güncelleme: 27/09/2014

Dünya Ekonomik Forumu İstanbul Özel Toplantısı Hakkında Basın Açıklaması

Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" (Unlocking Resources for Regional Development) temalı özel toplantısı 28-29 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecektir

70'den fazla ülkeden yaklaşık 600 üst düzey katılımcının iştirak edeceği toplantının açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kapanışı da Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yapılacaktır.

Toplantıya, Devlet ve Hükümet Başkanlarının yanısıra Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da katılmaktadır. Toplantının kapanışında katılımcılara hitap edecek olan Avrupa Komisyonu Başkanı Sayın Barroso, Sayın Başbakanımızla görüşmelerde bulunacak ve İstanbul'a varışında AB Bakanımız ve Başmüzakereci, Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır tarafından karşılanacaktır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır, ayrıca 28 Eylül 2014 Pazar günü  toplantının açılışı öncesinde saat 15:00'de düzenlenecek basın toplantısında basın mensuplarına hitap edecek; 29 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 15:00'de “The EU, The Neighbourhood and Beyond" başlıklı panele konuşmacı olarak katılacaktır. Sözkonusu panel webcast olarak canlı yayımlanacak ve ayrıca CNBC-Europe kanalı tarafından yayımlanacaktır.

Dünya Ekonomik Forumu kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Sayın Volkan Bozkır, Foruma katılan Devlet ve Hükümet Başkanları, uluslararası örgüt temsilcileri ve Bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştireceklerdir.

Forumun, bölgemizde sürdürülebilir kalkınma, istikrar ve barışa yönelik çabaların etkinleştirilmesine yönelik somut fikir alışverişi ve tecrübe paylaşımına evsahipliği yapması beklenmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Toplantı hakkında detaylı bilgi için: http://www.weforum.org/

Toplantı programı için:


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/09/2014 / Hit: 7,247

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı