ENGLISH
  Güncelleme: 27/09/2014

Sayın Bakanımız Volkan Bozkır Sayın Cumhurbaşkanımızın 69. BM Genel Kurul Programına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’in 69. Genel Kurul görüşmelerine katılacak heyetinde yer almak üzere 21 Eylül tarihinde New York’a gitti.

Sayın Bakanımız ilk olarak Sn Cumhurbaşkanımızın Dış İlişkiler Konseyi’ndeki konuşmasını takip etti.

Sayın Bakanımız daha sonra Sn Cumhurbaşkanımızın İtalya Başbakanı Matteo Renzi’yi kabulüne ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile görüşmesine iştirak etti.

 

Sn Cumhurbaşkanımızın BM Genel Kuruluna hitap ettiği İklim Zirvesi'ne katılan Bakan Bozkır daha sonra Sn Cumhurbaşkanımızın New York’ta Romanya Başbakanı Victor Ponta’yı kabulüne iştirak etti.

 

Sn. Bakanımız 24 Eylül tarihinde Sn Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir heyetle BM 69. Genel Kurulu Genel Görüşmelerine katıldı. Volkan Bozkır daha sonra AB Komisyonu Genişlemeden sorumlu Komiseri Stefan Füle ile BM binasında İlerleme Raporu hakkında görüştü.

 

24 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti. Sn. Bakanımız daha sonra BM Genel Kurulu kapsamında düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Mali Temas Grubu'nda konuşma gerçekleştirdi.

 

Programın devamında Sn. Bakanımız Sn. Cumhurbaşkanımızın New York temasları çerçevesinde Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile görüşmesine katıldı. Volkan Bozkır daha sonra dönem Başkanı Almanya’nın düzenlediği G7 Deauville Ortaklığı Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır program çerçevesinde son olarak Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı yıllık Bakanlar Toplantısı’na katıldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/09/2014 / Hit: 9,246

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı