ENGLISH
  Güncelleme: 19/09/2014

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Proje Başvuru Sonuçları

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU 

 TÜRKİYE ULUSAL AJANSI  ERASMUS+ STRATEJİK ORTAKLIKLAR

 PROJE BAŞVURU SONUÇLARI

2014-2020 yıllarında yürütülecek olan Erasmus+ Programı kapsamında 2014 yılı için Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar proje başvuruları sonuçlandı.

Bu kapsamda 97 projeye 18 Milyon Avronun üzerinde hibe tahsis edilecek. İlkokullardan meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerine, yerel yönetimlerden mesleki kuruluşlara, organize sanayi bölgelerinden merkezi ve yerel kamu kurumlarına, derneklerden özel işletmelere kadar farklı alanlardaki kurum ve kuruluşlar hibe desteklerinden faydalanacaktır.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu sene de Erasmus+ Programı kapsamındaki tüm sektörlere Türkiye genelinde çok yoğun ilgi gösterildi ve Stratejik Ortaklıklar faaliyeti alanında toplam 1295 başvuru alındı. Başvuru sayısının yüksekliğine bağlı olarak proje konuları da çeşitlilik gösterdi. Örneğin, Türkiye Yeşilay Derneği uyuşturucu bağımlılığı ve ebeveyn farkındalığı, Türkiye Basketbol Federasyonu hakemlerin eğitimi, Akdeniz Üniversitesi hemşire bakımı, Konevi İşitme Engelliler İlkokulu bilgi ve iletişim teknolojisi alanında yurt dışındaki ortakları ile proje gerçekleştirecek.

2014 Yılı Erasmus+ Programı Stratejik Ortaklıklar sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan BOZKIR şunları kaydetti: 2014-2020 yılları arasında yürütülecek Erasmus+ Programı, eğitim ve gençlik camiamız tarafından büyük ilgiyle karşılanmış ve Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa genelinde sunulan proje başvuru sayısı bakımından en yüksek başvuruyu alarak programı uygulayan 33 ülke arasında birinci sırada yer almıştır. Erasmus+ Programı kapsamında yürütülecek projeler ile Avrupa ülkeleri ile eğitim, öğretim ve gençlik alanında işbirliğimiz güçlenecektir. Avrupa Birliği fikri, Erasmus+ Programı kapsamında yapılan projeler ile günlük hayatımızda daha anlaşılır hale gelmektedir. Stratejik Ortaklıkların, sadece proje yapanların değil, projenin etki alanına giren tüm tarafların topyekün gelişimine destek olacağı inancıyla başvuruda bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza Programa gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyor, projesi kabul edilen kurumlara başarılar diliyorum.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 



Güncelleme: 19/09/2014 / Hit: 24,110

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı