ENGLISH
  Güncelleme: 17/09/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sn Volkan Bozkır Strazburg Temaslarını Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Strazburg temaslarının ikinci gününde bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi.

Sn. Bakanımız ilk görüşmesini Göç ve İçişlerinden sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Dimitris Avramopoulos ile gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından Bakan Bozkır Tüketicinin Korunmasından sorumlu Komisyon üyesi Neven Mimica ile bir araya geldi.

Sn. Bakanımızın görüşmeleri Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komitesi üyesi Richard Howitt ile sürdü. Bu görüşmenin ardından Sn. Bakanımız Avrupa Halk Partisi Grubu (EPP) Dışilişkiler Komitesi (AFET) Koordinatörü Sn Cristian Dan Preda ile görüştü.

Sn. Bakanımız daha sonra Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu eski üyesi, AP Başkan Yardımcısı, Olli Rehn ile bir araya geldi. Sn Bakanımız Strazburg’da son olarak AP “Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformcular İttifakı (AECR)” üyeleri ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Strazburg temaslarını tamamlayan Sn. Bakanımız iki gün sürecek temasları için beraberindekilerle Brüksel’e hareket etti.

Bakan Bozkır gerçekleştirdiği görüşmelerde Türkiye'nin yeni AB Stratejisini ve yakın dönemde AB'den beklentilerimizi detaylı olarak anlatma imkânı yakalayarak Türkiye’nin AB üyeliğini stratejik bir hedef olarak gördüğünü ve reformlardaki kararlılığını vurguladı.



Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 17/09/2014 / Hit: 5,899

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı