ENGLISH
  Güncelleme: 16/09/2014

Avrupa İşbirliği Günü 2014 Yılı Etkinlikleri

“Sınırlar paylaşılıyor- mesafeler yakınlaşıyor!”

 

Avrupa İşbirliği Günü Avrupa ülkeleri ve komşu ülkelerce geleneksel olarak 21 Eylül 2014’te üçüncü kez kutlanıyor. Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Bölgeler Komitesi tarafından desteklenen etkinliğin amacı Avrupa’daki bölgeler ve ülkeler arasında işbirliğinin getirdiği kazanımları kutlamaktır.

Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programının Ortak Teknik Sekretaryası, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma Bakanlığı (Yönetim Makamı) ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı (Ulusal Otorite) işbirliği ile 21 Eylül 2014 tarihinde Edirne’de Avrupa İşbirliği Günü kapsamında “Yeni Dönemde, Yeniden, Birlikte” etkinliği düzenlenmektedir. Etkinliğe Program yararlanıcıları, sınır ötesi işbirliği bölgesindeki yerel idare temsilcileri, öğrenciler, gazeteciler ve vatandaşlar tarafından katılım sağlanabilecektir.

Bu seneki etkinliklerin amacı Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2014-2020 dönemindeki ana önceliklerine katkı sağlamaktır. Bu öncelikler doğanın korunması, sürdürebilir turizm, gençlerin sosyal içermesinin sağlanması ve girişimciliğin desteklenmesidir. Nehir suyunun ve civardaki alanın temizlenmesi amacıyla etkinlik kapsamında bisiklet turu ve kano gezisi düzenlenecektir. Bu etkinliklerden sonra Türkiye ve Bulgaristan’dan resmi görevlilerin de katılım sağlayacağı bir kutlama toplantısında bir araya gelinecek ve yukarıdaki etkinliklere aktif katılım sağlayan öğrencilere ödülleri verilecektir. Katılımcılar için akşam düzenlenecek olan bir eğlence ile kutlama etkinlikleri sona erecektir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.



Güncelleme: 16/09/2014 / Hit: 7,061

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı