ENGLISH
  Güncelleme: 02/09/2014

Sayın Bakanımız Volkan Bozkır’ın AB Zirvesi Başkanı ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Atamalarına İlişkin Açıklaması

30 Ağustos 2014 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesinde, gelecek dönemde Avrupa Birliği Zirvesi Başkanlığı ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği makamlarını devralacak isimler belirlenmiştir. Avrupa Birliği Zirvesi Başkanı Herman Van Rompuy’un yerine Polonya Başbakanı Donald Tusk, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın yerine ise İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini atanmıştır.

AB’nin önemli sınamalarla karşı karşıya bulunduğu bu zorlu dönemde, kilit mevkilerde büyük sorumluluklar üstlenen Sayın Donald Tusk ve Sayın Federica Mogherini’yi yeni görevleri dolayısıyla tebrik ederken, bu atamaların AB üye devletleri, aday ve potansiyel aday ülkeler ile uluslararası camiada hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Bu vesileyle AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni ve dinamik bir dönemin başlayacağına inancımın tam olduğunu da belirtmek isterim. Türkiye, her zaman Avrupa’nın üzerinde yükseldiği evrensel değerlerin arkasında olmuş ve olmaya devam edecektir. Türkiye güçlü ve istikrarlı ekonomisi, jeostratejik konumu ve çok yönlü dış politikası ile geçmişte olduğu gibi, bugün de AB’nin güvenliği ve refahı açısından anahtar bir ülkedir.

AB’nin yeni liderlerinin, İtalya ve Polonya gibi Türkiye’nin üyeliğinden yana iki önemli ülkeden seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtir, önümüzdeki dönemin Birlik açısından Avrupa projesine güç katan, Birliğin görünürlüğünü arttıran ve üyelik sürecimize yeni bir ivme kazandıran bir dönem olmasını temenni ederim.



Güncelleme: 02/09/2014 / Hit: 11,883

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı