ENGLISH
  Güncelleme: 23/07/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun İtalya Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 21 Temmuz 2014 tarihlinde İtalya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu resmi temasları kapsamında ilk olarak İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile görüştü.Bakan Çavuşoğlu, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB üyelik süreci ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları başta olmak üzere diğer bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti. 

Görüşmenin ardından “Rai News 24” Kanalı haber bültenine de konuk olan Bakan Çavuşoğlu sonrasında, İtalya’nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Müsteşarı Sandro Gozi ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Devlet Müsteşarı Sandro Gozi ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İtalya Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Fabrizio Cicchitto ile bir görüşme gerçekleştirdi.

22 Temmuz 2014 tarihinde, İtalya temaslarını sürdüren Bakan Çavuşoğlu “Turkey in Europe Now” adlı dernek yetkilileriyle bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, son olarak İtalya Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Pier Ferdinando Casini ile bir görüşme gerçekleştirdi 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/07/2014 / Hit: 5,058

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı