ENGLISH
  Güncelleme: 19/07/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ukrayna Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, 17-18 Temmuz 2014 tarihlerinde Kiev’de resmi temaslarda bulundu. Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, ziyaretinin ilk gününde Kırım Tatar Türkleri Önderi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu ziyaretinin ikinci gününde Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Klimkin ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada Türkiye'nin Ukrayna'ya olan desteğini yinelediklerini belirterek "Kırım'ın ilhakını tanımadığımızı söyledik. Diğer taraftan hem iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda hem de serbest ticaret anlaşmasının bir an evvel artık yürürlüğe girmesi konusunda hemfikir olduk" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Klimkin ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından Ukrayna’da yerleşik Türk işadamlarıyla T.C. Kiev Büyükelçiliğimizde bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini fakat Ukrayna'nın potansiyelinin bulunduğunu kaydetti.  İki ülke arasındaki potansiyelden Türk iş adamlarının en iyi şekilde istifade edeceklerine yönelik inancını paylaşan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye olarak bu konudaki desteklerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Türk işadamlarıyla buluşmasının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Boris Lozhkin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu görüşmenin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Oleksiyovych Poroşenko tarafından kabul edildi. Bakan Çavuşoğlu, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/07/2014 / Hit: 6,808

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı