ENGLISH
  Güncelleme: 17/07/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Fransa Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, 16 Temmuz 2014 tarihinde resmi temaslarda bulunmak üzere Strazburg’a günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bu çerçevede, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ilk olarak Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquiccho ile Avrupa Konseyi'nin AGORA binasında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, Venedik Komisyonu Başkanı Sayın Buquiccho ile çok etkili bir görüşme yaptıklarını belirterek Venedik Komisyonu ile Türkiye arasındaki mevcut işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Venedik Komisyonu Başkanı Sayın Buquiccho ile gerçekleştirilen görüşme sonrasında ise Avrupa Parlementosunda çeşitli temaslarda bulundu. Bu kapsamda ilk olarak Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı (AECR) Başkanı Jan Zahradil ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, sonrasında Danimarka Halk Partisi Başkanı Morten Messerschmidt, Alternative für Deutschland Partisinin AP uyesi Hans-Olaf Henkel ve Finns Partisinin Avrupa Parlamentosu uyesi Sampo Terho ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu Strazburg temasları çerçevesinde son olarak Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı (AECR)  tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 17/07/2014 / Hit: 4,904

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı