ENGLISH
  Güncelleme: 09/06/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Tataristan Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. 4 Haziran 2014 tarihinde Tataristan’a ulaşan Bakan Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirliği Ekonomi Bakanı Sultan Bin Saeed Al Mansoori'nin evsahipliğinde ve Kazan Zirvesi üst düzey katılımcılarının da hazır bulunduğu çalışma yemeğine katıldı. 

5 Haziran 2014 tarihinde, ilk olarak Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rüstem Minnihanov ile ikili görüşme gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, sonrasında 6. Uluslararası Kazan Ekonomi Zirvesi - Strategic Forum’a katılarak açılış konuşması yaptı. Zirve’de yaptığı konuşmada, dünyadaki ekonomik krizin üstesinden gelebilmek için iş birliği ve dayanışmanın önemine dikkat çeken Çavuşoğlu, güçlü, sürdürülebilir, kapsayıcı ve daha dengeli bir ekonomik büyümede başarılı olmak için kıtalararası, bölgesel ve uluslararası boyutlarda iş birliği gerektiğini vurguladı. 

Zirve’nin ardından, Russia 1 kanalına verdiği röportajda temaslarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Kazan Federal Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite Başkanı Prof. Myakzyum Kh. Salakhov eşliğinde 210 yıllık tarihe sahip üniversitenin müzesini gezdi ve müzenin hatıra defterini imzaladı.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra, Kazan Yunus Emre Türkiye Araştırmaları Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezin çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Çavuşoğlu, Türkçe kurslarına devam eden öğrenciler ve hocalarla bir araya geldi.

Temaslarının sonunda Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Bakan Çavuşoğlu,  Endonezya Bölgesel Yönetimler Meclisi Başkanı Irman Gusman, Tataristan Başbakanı İldar Halikov, Birleşik Arap Emirliği Ekonomi Bakanı Sultan Bin Saeed Al Mansoori, Tataristan Meclis Başkan Yardımcısı Aleksandr Gusev, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sultan Al-Khater, Tataristan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ravil Zaripov, RF Devlet Başkanı’nın Özel Temsilcisi Büyükelçi Konstantin Shuvalov, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomi işlerinden sorumlu Genel Müdürü Ahmet al Dabar ve çok sayıda üst düzey yetkili ile görüşmeler gerçekleştirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/06/2014 / Hit: 7,930

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı