ENGLISH
  Güncelleme: 05/06/2014

Avrupa Birliği “Ufuk 2020” Programına ülkemizin katılımına ilişkin Anlaşma imzalandı

4 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da yapılan “Ufuk 2020 Programı Ulusal Açılış Etkinliğinde”, ülkemizin Programa katılımına ilişkin Anlaşma AB Bakanlığı Müsteşar Vekili Sn. Ahmet YÜCEL ve Avrupa Komisyonu Araştırma ve Yenilik Genel Müdürü Sn. Robert Jan SMITS tarafından imzalandı.

Anlaşma ile araştırmacılarımız, KOBİ’lerimiz, üniversitelerimiz, belediyelerimiz ve araştırma kurumlarımızın yaklaşık 80 milyar Avroluk önemli bir kaynağa erişimi sağlanmıştır.

Program, Avrupa Birliği’nin 2020 hedeflerine ulaşması için kullanacağı temel araçlardan birisi olup: bilimde mükemmeliyet, endüstriyel liderlik ve toplumsal sorunlar ana başlıklarını kapsamaktadır.

Araştırma çalışmalarının ve sonuçlarının piyasada değer bulması amacı ile özellikle sanayi ve KOBİ’lerin katılımını teşvik eden Program: bilgi ve iletişim teknolojileri, bio-teknoloji, uzay, KOBİ’lerde yenilikçilik, sağlık ve demografik değişim, gıda güvenliği, sürdürülebilir tarım ve ormancılık, deniz ve su araştırmaları, bio-ekonomi, enerji, ulaştırma, iklim, çevre, hammadde gibi alanlarda yapılacak çağrılar ile başvuru sahiplerine destek sağlayacaktır.

Araştırmacılarımız, AB ülkelerindeki araştırmacılar ile aynı şartlar altında katılım sağlayacaklar.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/06/2014 / Hit: 6,479

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı