ENGLISH
  Güncelleme: 02/06/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu “Kamu Denetçiliği Kurumunun Kurulmasının Desteklenmesi Projesi" Açılış Toplantısına katıldı

Avrupa Bilirliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulmasının desteklenmesi projesinin açılış toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu törende yaptığı konuşmada, AB'nin çok önemli iki ülkesi İspanya ve Fransa ile Türkiye'nin kamu denetçiliği kurumlarının yürüttüğü bu ortak projenin anlamlı olduğunu dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Bireylerin temel hak ve özgürlüklerini nasıl genişletileceği ve güçlendirilebileceği, ülkeler ve ülkelerin kurumlarının neler yapabileceği ile uluslararası örgütlerin buna nasıl destek verebileceğine ilişkin çalışmalar yapılırken, 3 ülkenin kamu denetçiliği kurumlarının bu konuda işbirliği yapmasının son derece önemli olduğunu belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM)  bugün, tek başına Avrupa'daki insan hakları ihlalleri ile mücadelede yetersiz olduğunu gördüklerini kaydetti.

Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulmasıyla, 23. ve 24. fasıllarla ilgili bir çok kriterlerin yerine getirilmesi konusunda önemli katkısını olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, AB’nin söz konusu fasıllarla ilgili resmi açılış kriterlerini Türkiye’ye bildirmediği halde, Türkiye’nin tüm kurumlarıyla bu açılış kriterlerini yerine getirmek için gece gündüz çalıştığını ve aynı anlayış içinde de çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında ayrıca Avrupa Parlamentosu seçimlerine de değindi. Avrupa'nın değerlerini tehdit eden akımların, AB Parlamentosu seçimlerinde elde ettiği sonuçlara dikkat çeken Çavuşoğlu, Ombudsmanlık kurumlarının bu süreçte çok önemli, aktif rol oynaması gerektiğini belirtti. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/06/2014 / Hit: 5,600

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı