ENGLISH
  Güncelleme: 20/05/2014

Erasmus+ Programı Katılım Anlaşması İmzalandı

Her Yıl 70 Bin Vatandaşımızı Avrupa'ya Göndermeyi Hedefleyen Erasmus + Programı Katılım Anlaşması İmzalandı


2014-2020 Erasmus+ Programına ülkemizin katılımını fiilen onaylayan Katılım Anlaşması imzalandı. Anlaşma ile ülkemiz önceki yıllarda olduğu gibi Program Üyesi Ülke sıfatıyla Erasmus+ Programından faydalanacak. Katılım Anlaşmasıyla ülkemize ilk yıl için yaklaşık 125 Milyon Avroluk kaynak açılmış oldu. Bu kaynağın yedi yıllık dönemde yaklaşık toplamının 900 Milyon Avroyu bulması öngörülüyor. 

Her yıl 70 Bin vatandaşımızı Avrupa'ya göndermeyi Hedefleyen Erasmus+ Programı Katılım Anlaşmasını ülkemiz adına Müsteşar Ahmet Yücel ve Avrupa Komisyonu adına Eğitim Kültür Genel Müdürü Jan Truszczynski imzaladı.

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun Erasmus+ Programı Katılım Anlaşması'nın imzalanmasına ilişkin kamuyoyuyla paylaştığı mesaj 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Erasmus+ Programı Katılım Anlaşması'nın imzalanmasına ilişkin olarak kamuoyuyla paylaştığı mesajda “Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2007-2013 yılları arasında farklı hedef kitlelere yönelik olarak yürütmüş olduğu Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 2014-2020 döneminde tüm Avrupa’da “Erasmus+” adıyla yürütülecektir. Her yıl 70 Bin vatandaşımızı Avrupa'ya göndermeyi hedefleyen bu program çerçevesinde 2014 yılının ilk başvuru dönemlerinde, eğitim, gençlik ve spor camiamızın programlara büyük ilgisi olduğunu gördük. Bu ilgi ülkemizi projelerde Avrupa genelinde en çok başvuru alan ülke sıralamasında ilk sıraya yerleştirdi. 

Bugün imzalanan katılım anlaşması Erasmus+ Programında ülkemizin fiilen tüm hak ve sorumluluklarıyla Program Üyesi Ülke olduğunu imza altına almış oldu. Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/05/2014 / Hit: 7,654

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı