ENGLISH
  Güncelleme: 19/05/2014

Her Yıl 70 Bin Vatandaşımızı Avrupa'ya Göndermeyi Hedefleyen Erasmus + Programı Katılım Anlaşması İmzalandı

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

Her Yıl 70 Bin Vatandaşımızı Avrupa'ya Göndermeyi Hedefleyen Erasmus + Programı Katılım Anlaşması İmzalandı
Avrupa Birliği Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni bir döneme başladı. Bu kapsamda Avrupa Komisyonu, program ülkeleriyle Katılım Anlaşmaları imzalıyor. Bu kapsamda 2014-2020 Erasmus+ Programına ülkemizin katılımını fiilen onaylayan Katılım Anlaşması da imzalandı.
Anlaşma ile ülkemiz önceki yıllarda olduğu gibi Program Üyesi Ülke sıfatıyla Erasmus+ Programından faydalanacak. Program Üyesi ülke olması, ülkemizin tüm hak ve sorumluluklarının AB üyesi ülkelerle aynı olması anlamına geliyor. Katılım Anlaşmasıyla ülkemize ilk yıl için yaklaşık 125 Milyon Avroluk kaynak açılmış oldu. Bu kaynağın yedi yıllık dönemde yaklaşık toplamının 900 Milyon Avroyu bulması öngörülüyor. Anlaşmayı ülkemiz adına Müsteşar Ahmet Yücel ve Avrupa Komisyonu adına Eğitim Kültür Genel Müdürü Jan Truszczynski imzaladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu kamuoyuyla şu mesajı paylaştı: “Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2007-2013 yılları arasında farklı hedef kitlelere yönelik olarak yürütmüş olduğu Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 2014-2020 döneminde tüm Avrupa’da “Erasmus+" adıyla yürütülecektir. Her yıl 70 Bin vatandaşımızı Avrupa'ya göndermeyi hedefleyen bu program çerçevesinde 2014 yılının ilk başvuru dönemlerinde, eğitim, gençlik ve spor camiamızın programlara büyük ilgisi olduğunu gördük. Bu ilgi ülkemizi projelerde Avrupa genelinde en çok başvuru alan ülke sıralamasında ilk sıraya yerleştirdi.
Bugün imzalanan katılım anlaşması Erasmus+ Programında ülkemizin fiilen tüm hak ve sorumluluklarıyla Program Üyesi Ülke olduğunu imza altına almış oldu. Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."



Güncelleme: 19/05/2014 / Hit: 7,081

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı