ENGLISH
  Güncelleme: 13/05/2014

Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı Ortak Çalışma Grubunun toplantısı düzenlendi

Avrupa Birliği Bakanlığının Ulusal Otorite görevini ifa ettiği Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2014-2020 dönemi programlama çalışmaları kapsamında oluşturulan “Ortak Çalışma Grubunun” nun ikinci toplantısı 13 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Mali İşbirliği Başkanı Sayın Beyza Turan Bulgaristan Yönetim makamı temsilcisi ile birlikte eş başkanlık yapmış olup Avrupa Komisyonu temsilcisi de toplantıda hazır bulunmuştur.

 

Toplantıya Türkiye tarafından Bakanlığımız temsilcilerinin yanı sıra Kalkınma Bakanlığı yetkilileri, Program bölgesinde yer alan Kırklareli ve Edirne illeri valilikleri ile belediyelerinden temsilciler ve kalkınma ajansı yetkilileri iştirak etmiştir. Bulgaristan tarafından ise Yönetim makamı olan Bölgesel kalkınma Bakanlığının yanı sıra ilgili bakanlıkların yetkilileri, Program bölgesini oluşturan Haskovo, Burgaz ve Yambol’un yerel idarelerinin temsilcileri, ilgili sivil toplum kuruluşu mensupları iştirak etmiştir.

 

 

Toplantıda IPA II tüzüğündeki son gelişmeler hakkında bilgi verilirken 2014-2020 yeni dönemine ilişkin çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirilmiş ve Program öncelikleri hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/05/2014 / Hit: 6,065

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı