ENGLISH
  Güncelleme: 08/05/2014

29. Reform İzleme Grubu (RİG) Toplantısı

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 BASIN DUYURUSU

29. Reform İzleme Grubu (RİG) Toplantısı

Siyasi reformlar, Cumhuriyetimizin ilanından sonraki en büyük çağdaşlaşma projesi olan Avrupa Birliği katılım sürecinin en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır.

AB’ye üyelik hedefi doğrultusunda vatandaşlarımızın yüksek hayat standartlarına kavuşabilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz reformlar hız kesmeden sürdürülmektedir. Siyasi reformlar ile ülkemizin daha özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasiye ve daha etkin işleyen bir hukuk sistemine kavuşturulması, insan haklarına saygının evrensel standartlar çerçevesinde tüm vatandaşlarımız tarafından özümsenmesi hedeflenmektedir. 

Siyasi reform sürecinin devamını ve reformların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve takip etmek amacıyla 2003 yılında kurulan Reform İzleme Grubu son toplantısını 15 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da yapmıştı.

Reform İzleme Grubu’nun 29. Toplantısı ise, 9 Mayıs 2014 tarihinde Ankara’da, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımı ile gerçekleştirilecektir.

Bu toplantıda, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci kapsamında Siyasi Kriterler, Yargı ve Temel Haklar Faslı (23. Fasıl) ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslı (24. Fasıl) konularında kaydedilen gelişmeler değerlendirilerek, önümüzdeki süreçte güncel gelişmeler ışığında öncelikli olarak ele alınabilecek konular görüşülecektir.



Güncelleme: 08/05/2014 / Hit: 7,558

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı