ENGLISH
  Güncelleme: 06/05/2014

İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesinin Üçüncü Eğitim Semineri Eskişehir’de Gerçekleştirildi

İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesi”nin üçüncü eğitim semineri  6 Mayıs 2014 tarihinde Eskişehir’de düzenlenmiştir.

Açılışı ve ilk eğitim semineri 1 Ekim 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen proje, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı-Diplomatik Değerler ve Etki Fonu kapsamında desteklenmekte ve Avrupa Birliği Bakanlığı’nın koordinasyonunda Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir.

İnsan hakları alanında yeni yürürlüğe konulan başvuru mekanizmalarının tanıtılmasını amaçlayan projenin üçüncü eğitimine il ve ilçe insan hakları kurulları, il baroları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve yerel medya temsilcileri katılım sağlamışlardır.

Söz konusu eğitimde, Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Sayın Ege Erkoçak “Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri”, “Siyasi Kriterler” ve “23. Yargı ve Temel Haklar Faslı” alanında Türkiye’de gerçekleştirilen reformlar konusunda katılımcıları bilgilendirmiştir.

Diğer taraftan, Anayasa Mahkemesi, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu temsilcileri ise söz konusu “Kurumların İşleyişi”, “Bireysel Başvuru Usulleri”, “Şikâyet Değerlendirme Usulleri”, “Dosyalama ve Kayıt Teknikleri” ile “Şikâyetleri Soruşturma ve Karara Bağlama Süreçlerine” dair sunumlarda bulunmuşlardır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/05/2014 / Hit: 5,302

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı