ENGLISH
  Güncelleme: 05/05/2014

Erasmus+ Programı Proje Fırsatları 5-11 Mayıs Haftasında Tüm Türkiye’de Tanıtılacak

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

BASIN DUYURUSU

ERASMUS+ PROGRAMI PROJE FIRSATLARI 5-11 MAYIS HAFTASINDA TÜM TÜRKİYE’DE TANITILACAK 

Avrupa Birliği Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında “Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Haftası” adı altında ülke genelinde yürütülen faaliyetler ile Avrupa Birliğinin eğitim ve gençlik programları kapsamında ülkemize sağlanan proje fırsatları vatandaşlara tanıtılıyor. Bu yıl için 5-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek “Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Haftası”  kapsamında ülke genelinde 185 farklı etkinlik yürütülecek. Seminer, eğitim, bilgilendirme toplantısı, tiyatro, bisiklet turu, söyleşi gibi birbirinden farklı etkinliklerde 2014-2020 döneminde uygulanacak Erasmus+ Programı kapsamındaki proje fırsatları vatandaşlara ücretsiz olarak anlatılacak. Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Haftası kapsamındaki faaliyetlerin listesi Türkiye Ulusal Ajansının (www.ua.gov.tr) ve hafta için oluşturulmuş internet adresinde (eurodesk.ua.gov.tr) yer alıyor. 

“Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Haftası” çerçevesinde planlanan faaliyetler Türkiye Ulusal Ajansının yerel düzeyde oluşturmuş olduğu Eurodesk Temas Noktaları tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılında faaliyete geçmiş olan Eurodesk Temas Noktaları Avrupa Birliğinin eğitim, gençlik ve spor alanında ülkemize sağlamış olduğu proje desteklerinin tanıtımından sorumlu olarak faaliyet gösteriyor. Halihazırda Türkiye Ulusal Ajansına bağlı olarak çalışan 75 ilde 167 farklı Eurodesk Temas Noktası bulunuyor. Valilik, kaymakamlık, üniversite, meslek kuruluşu, gençlik merkezi veya sivil toplum örgütleri gibi kuruluşlar Eurodesk Temas Noktası olarak görev yapıyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu kamuoyuyla şu mesajı paylaştı: “Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2007-2013 yılları arasında farklı hedef kitlelere yönelik olarak yürütmüş olduğu Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 2014-2020 döneminde tüm Avrupa’da “Erasmus+” adıyla yürütülecek. Bu kapsamda, 2014 yılının ilk yarısında önemli ölçüde bilgilendirme faaliyetleri ile ülkemizin birçok ilinde etkinlikler düzenlenmiş, eğitimler verilmiş ve bunun sonucu olarak da Erasmus+ Programının 2014 yılının başvurularında Ülkemiz başvuru sayısında tüm Avrupa’da birinci sırada yer almıştır. Ancak, vatandaşlarımızın programlara olan bu ilgisinin devam etmesi ve Erasmus+ Programının yerelde bilinirliğinin artırılması için bilgilendirme faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi gerekiyor. 5-11 Mayıs haftasında Türkiye Ulusal Ajansının bünyesinde bulunan Eurodesk Temas Noktaları tarafından düzenlenecek etkinliklerin Erasmus+ Programının sağladığı fırsatların vatandaşlarımız tarafından anlaşılabilmesi açısından son derece faydalı olacağına inanıyorum. Yaratıcı yöntemler ile vatandaşlara ulaşılacak bu çalışmalardan tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı ümidiyle, katkılarından dolayı tüm Eurodesk Temas Noktalarımıza ve temsilcilerine teşekkür ederim.”



Güncelleme: 05/05/2014 / Hit: 7,905

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı