ENGLISH
  Güncelleme: 02/05/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu 6. Karayip Devletleri Birliği Zirvesine Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet Meksika'nın Yucatan eyaletinin başkenti Merida'da gerçekleştirilen 6. Karayip Devletleri Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katıldı. Türkiye Zirvede gözlemci statüsüyle yer aldı. 28 Nisan 2014 tarihinde Meksika Dışişleri Bakanı José Antonio Meade Kuribreña tarafından katılımcılar onuruna verilen kokteyle katılan Çavuşoğlu'nun ziyaretinin ilk gününde yoğun ikili temas trafiği yaşandı.

29 Nisan 2014 tarihinde, Zirveye katılımcılarından giymesi istenen bölgenin geleneksel kıyafeti Guayabera ile gelen Çavuşoğlu, St. Kitts ve Nevis Dışişleri Bakanı Patrice Nisbett, Jamaika Dışişleri Bakanı Arnold Nicholson, Karayip Devletleri Birliği Genel Sekreteri Alfonso Munera ve Honduras Dışişleri Bakanı Mireya Agüero de Corrales ile görüştü. Görüşmelerin yanı sıra zirveye katılan devletlerin dışişleri bakanlarının yer aldığı aile fotoğrafı çekimine de katılan Çavuşoğlu, akşam da Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto’nun, Karayip Devletleri Birliği devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği akşam yemeğine iştirak etti.

30 Nisan 2014 tarihinde  Saint Lucia İçişleri Bakanı Philip LaCorbinier, Greneda Dışişleri Bakanı Nickolas Steele, Guyana Dışişleri Bakanı Carolyn Rodrigues-Birkett, Saint Vincent ve Grenadinler Dışişleri Bakanı Camillo Gonsalves ve Bahamalar Ticaret ve Mali İşler Bakanı Ryan Pinder ile görüşen Çavuşoğlu Zirvenin ardından  resmi temaslarda bulunmak üzere Küba’ya hareket etti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/05/2014 / Hit: 7,594

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı