ENGLISH
  Güncelleme: 15/04/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun Pesah Bayramı Tebrik Mesajı

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NUN

PESAH BAYRAMI TEBRİK MESAJI

Yüzyıllardır bu topraklarda karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü anlayışıyla ahenk içinde bir arada yaşadığımız tüm Musevi vatandaşlarımızın ve Musevi âleminin Pesah (Hamursuz) Bayramını tebrik ediyorum.

Sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuş bir medeniyet tasavvuruna sahip bir milletin mensubu olarak Musevi vatandaşlarımızın bayram coşkusunu ve sevincini paylaşıyorum.

Üzerinde yaşadığımız coğrafya, kardeşlik mayasıyla yoğrulan bir hoşgörü coğrafyası olmuş, İftar sofrası da Seder sofrası da etrafında buluşanların aynı duaya amin dediği ve aynı samimiyetle kucaklaştığı kardeşlik sofraları olarak bilinmiştir.

Bu vesileyle, ülkemizin güçlü kardeşlik ve hoşgörü atmosferi içerisinde idrak edilecek olan Pesah Bayramında bir kez daha barış için edilecek ortak duaların gök kubbede güçlü bir şekilde yankılanmasını diliyorum.

Geçmişte olduğu gibi bugün de bütün Orta Doğu coğrafyasında, farklı din ve kültürlerin özgürce barış içinde yaşayabildiği bir hoşgörü ikliminin hâkim olmasını diliyor ve Musevi vatandaşlarımızın Pesah Bayramlarını huzur içinde kutlamalarını temenni ediyorum.



Güncelleme: 15/04/2014 / Hit: 8,393

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı