ENGLISH
  Güncelleme: 14/04/2014

AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Konferansı Başladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi”(VABpro) kapsamında 14-16 Nisan 2014 tarihlerinde Ankara Bilkent Otelde düzenlenen Şehir Eşleştirme Programı “Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Konferansı”nın açılışına katıldı.

sehir_eslestirme

Sayın Bakan açılış konuşmasında Şehir Eşleştirme Konferansının Türkiye’den ve Avrupa’dan katılan yerel yönetim temsilcileri arasında sürdürülebilir ilişkiler kurulmasına katkı sağlayacağını dile getirdi. Sayın Bakan ayrıca Şehir Eşleştirme Programı kapsamında 20 pilot il ve Avrupalı yerel ve bölgesel yönetimler arasında gerçekleştirilecek eşleştirme projelerinin toplumların birbirlerine yönelik önyargılarının kırılmasında önemli bir araç olacağının altını çizdi.

sehir_eslestirme

Üç gün sürecek konferans kapsamında, VABpro altındaki 20 pilot ilin valilikleri ve yerel ortakları, Avrupa’nın farklı bölgelerinden seçilen 34 yerel yönetim temsilcisi ile, şehir eşleştirme programı ve potansiyel işbirliği alanlarına dair etkileşimli çalışmalar yürütecek.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/04/2014 / Hit: 5,216

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı