ENGLISH
  Güncelleme: 10/04/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel’de Jean Monnet Bursiyerleri ile Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Burs Programı kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan en gözde eğitim kurumlarında akademik çalışmalarına devam eden 60’a yakın bursiyer, 9 Nisan 2014 tarihinde Brüksel’de Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Buluşma, bu sene üçüncüsü düzenlenen Jean Monnet Burs Programı İzleme ve Çalışma Ziyareti kapsamında gerçekleştirildi. Ziyarette, Türkiye’nin AB yolculuğunda yaşanan güncel gelişmelerin Brüksel’e yansımalarının takip edilmesi ve Türkiye’deki değişimin de eşzamanlı olarak Avrupalı muhataplarımıza gösterilmesi ve hissettirilmesi amaçlanıyor.

Jean Monnet Burs Programı İzleme ve Çalışma Ziyareti kapsamında 2013-2014 akademik yılı bursiyerleri, 10-11 Nisan tarihlerinde çeşitli Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ve Avrupa Komisyonu yetkilileriyle bir araya gelecekler ve Avrupa Birliği Konseyine bir ziyarette bulunacaklar. Ayrıca, bursiyerler ziyaret çerçevesinde 74. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Toplantısının bir oturumuna katılma fırsatı da yakalayacaklar.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/04/2014 / Hit: 5,610

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı