ENGLISH
  Güncelleme: 09/04/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Strazburg Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere 7-8 Nisan 2014 tarihinde Strazburg’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında ilk olarak Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, bu görüşmenin ardından Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu programının devamında Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği  (TÜMSİAD) Strazburg Ofisi'ni ziyaret etti ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur tarafından kendisine takdim edilen AKPM Onursal Başkanlık diploma ve madalyasını aldı.

Strazburg ziyaretinin ikinci gününde ise ilk olarak AKPM Başkanı Anne Brasseur ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, bu görüşmenin ardından Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Kırgızistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Sasykbaeva Asiya ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu programının devamında AKPM Genel Kurulu’nda görüşülen Kırgızistan’ın Demokrasi için Ortaklık Statüsü görüşmesini ve oylamasını izleyerek AKPM tarafından Bayburt Baksı Müzesi’ne verilen Müze Ödülü törenine katıldı.

Bakan Çavuşoğlu 9 Nisan 2014 tarihinde ise Strazburg'da Ukrayna Adalet Bakanı Pavlo Petrenko ile çalışma kahvaltısında bir araya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/04/2014 / Hit: 6,401

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı