ENGLISH
  Güncelleme: 05/04/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Atina Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere beraberinde bir heyetle Atina’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında ilk olarak Yunanistan Meclis Başkanı Evangelos - Vasileios Meimarakis ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, bu görüşmenin ardından Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Yunanistan Delegasyon Başkanı Dora Bakoyannis ile bir araya geldi. 

Yunanistan’daki temasları kapsamında Portekiz’li mevkidaşı Bruno Macaes ile de görüşen Çavuşoğlu, Atina temaslarının ilk gününü Atina Büyükelçisi Kerim Uras tarafından onuruna verilen resmi akşam yemeği ile tamamladı. 

Atina programının ikinci gününde Bakan Çavuşoğlu ilk olarak İrlanda’nın AB Bakanı Paschal Donohoe ile bir araya geldi. Atina’da düzenlenen Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı’na (Gymnich) da katılan Bakan Çavuşoğlu daha sonra Yunanistan'ın AB İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Kourkulas ile görüştü. Son olarak Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ile görüşen Çavuşoğlu ziyaretini Atina’da yerleşik Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelerek tamamladı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/04/2014 / Hit: 8,365

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı