ENGLISH
  Güncelleme: 07/03/2014

İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesi

İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesinin İkinci Eğitim Semineri Antalya’da Gerçekleştirildi.

İnsan hakları alanında yeni yürürlüğe giren başvuru mekanizmalarının etkin kullanımının sağlanması amacıyla Anayasa Mahkemesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu ile işbirliği içerisinde yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı-Diplomatik Değerler ve Etki Fonu kapsamında desteklenen ve açılışı 1 Ekim 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesi’nin ikinci eğitim semineri  7 Mart 2014 tarihinde Antalya’da düzenlenmiştir.

Antalya eğitim semineri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Kamu Başdenetçisi Sayın M. Nihat Ömeroğlu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Fatih Aydın ile İngiltere Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Sayın Peter Spoor’un açılış konuşmalarıyla başlamıştır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında, son 12 yılda Türkiye’de insan hakları alanında oldukça önemli yapısal reformların gerçekleştirildiğini,  özellikle 2010 Anayasa Değişiklikleriyle başlayan süreç ile insan hakları alanında kurumsallaşma yönünde büyük bir mesafe katedildiğini ifade etmiştir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasının devamında, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının işlemeye başlamasının, AİHM’e yapılan başvuruların azalmasında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtmiştir.                                   

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, ayrıca Türkiye’de insan haklarının kurumsal mekanizmalar aracılığıyla güvence altına alınması açısından Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanlığının kurulmuş olmasının önemli olduğuna değinmiştir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, bu bağlamda İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesi kapsamında bireysel başvuru usulleri konusunda toplumun tüm kesimlerinin bilgilendirilmesi yönünde önemli bir adım atıldığını ifade etmiştir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/03/2014 / Hit: 5,764

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı