ENGLISH
  Güncelleme: 05/03/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Berlin Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) vesilesiyle beraberinde bir heyet ile birlikte Berlin’e iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

4 Mart 2013 Salı günü Berlin ziyaretine başlayan Bakan Çavuşoğlu, ilk olarak T.C Berlin Büyükelçiliğimizde düzenlenen Şanlıurfa Göbeklitepe Konferansı ve Fotoğraf Sergisi'nin açılışına katıldı. Açılışın ardından, T.C. Berlin Büyükelçisi H. Avni Karslıoğlu tarafından ITB Fuarı ve Göbeklitepe Konferansı katılımcıları onuruna verilen resepsiyona katılan Bakan Çavuşoğlu, burada katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Sayın Bakan konuşmasında Göbeklitepe kazılarının sunumu sayesinde Türkiye’nin bir medeniyet ve kültür başkenti ve ülkesi olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade ederek, Göbeklitepe kazılarının özellikle AB fonları tarafından desteklenmesinden de ayrıca mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Bakan Çavuşoğlu, 5 Mart 2013 Çarşamba günü ise,  Berlin’de düzenlenen (ITB) Uluslararası Turizm Borsası Fuarını ziyaret ederek, Fuar stantlarını gezdi. Bakan Çavuşoğlu ayrıca, turizm sektöründe ilgiyle takip edilen geleneksel Tourexpi Destination Management 2014 Ödül Töreni’ne de katılarak çeşitli kategorilerde ödül kazananlara ödüllerini takdim etti. Tören sonrasında gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, Fuarın geçen yıllara göre daha iyi geçtiğini ifade ederek Fuar’da yer alan stantlarımızın önceki yıllara oranla son derece ilgi çekici olduğunu belirti. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Berlin ziyareti kapsamında son olarak, Bergama Müzesi’ni ziyaret etti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/03/2014 / Hit: 6,095

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı