ENGLISH
  Güncelleme: 02/03/2014

Mor Gabriel Manastırı Vakfına Taşınmazların İadesine İlişkin Basın Duyurusu

T.C.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

  

BASIN DUYURUSU

 MOR GABRİEL MANASTIRI VAKFINA TAŞINMAZLARIN İADESİ

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Eylül 2013’te açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’nin önemli maddelerinden Mor Gabriel Manastırı konusunda tarihi bir adım atılmış ve 25 Şubat 2014 itibarıyla Manastır’ın sorun teşkil eden arazisi Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından Manastır Vakfı adına tescil edilmiştir.

Hükümetimizin bir hakkın teslimi olarak attığı bu adımı, ülkemizin kardeşlik dokusunun güçlenmesi ve ileri demokrasi hedeflerinin gerçekleşmesi adına önemli bir kazanım olarak değerlendiriyoruz.

Hükümet olarak son 12 yıldır her kesime olduğu gibi farklı inanç gruplarına yönelik gerçekleştirdiğimiz devrim niteliğindeki reformlar bir meselenin daha çözümüne imkân sağlamıştır.

Bilhassa Süryani vatandaşlarımızın bu adımdan duydukları memnuniyeti yüksek sesle dile getirmeleri ve Hükümetimize şükran beyanlarında bulunmaları tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde gerçekleştirdiği kararlı reformları ve bu reformlarla tanınan hakları vatandaşlarımız için asla bir lütuf olarak görmüyoruz.

Hükümetimizin sebep olmadığı, ancak göreve geldiği günden itibaren çözümü yönünde ciddi gayretler sarf ettiği Mor Gabriel Manastırı ile ilgili sorunun yine Hükümetimiz tarafından kalıcı bir çözüme kavuşturulması da bu hassasiyetimizin bir tezahürüdür.

Sözkonusu adımın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine de olumlu etkilerinin olacağı müşahede edilmektedir.

Ülkemizde yerel seçim gündemine rağmen Hükümetimizin reform gündeminden taviz vermemesi de ulusal ve uluslararası ölçekte Hükümetimize karşı yargısız infaz niteliğindeki eleştirilere de anlamlı bir cevap teşkil edecektir.

Ülkemizin istikrar ve huzur atmosferine yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde Hükümetimizin bu adımı tereddütsüz şekilde atması da önemle not edilmelidir.

Hükümetimiz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreciyle şekillenen reform gündeminden sapmadan hedeflerine kararlılıkla ilerlemeye, ülkemizin istikrar ve kardeşlik atmosferini daha da güçlendirecek adımları atmaya devam edecektir.



Güncelleme: 02/03/2014 / Hit: 8,931

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı