ENGLISH
  Güncelleme: 18/02/2014

Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU 

ERASMUS+ PROGRAMI SPOR DESTEKLERİ TANITIM TOPLANTISI

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni bir döneme girdi. 2007-2013 yılları arasında Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları adı ile yürütülmekte olan programlar 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ adı altında uygulanacak. Erasmus+ Programı kapsamında eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanısıra spor konusundaki projelere de destek sağlanacak.

Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa’da spor konusunda yürütülen çalışmaları geliştirmeyi hedefleyen projelere hibe destekleri sağlanacak. Bu destekleri tanıtmak üzere Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Konfederasyon ve Federasyon Başkanları, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve  spor camiasından temsilcilerin katılımları ile 19 Şubat 2014 tarihinde İstanbul’da “Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirilecek. Toplantıda Erasmus+ Programı spor desteklerinin yanısıra Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan eğitim ve gençlik alanındaki hibe destekleri de anlatılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu kamuoyuyla şu mesajı paylaştı: “Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2007-2013 yılları arasında farklı hedef kitlelere yönelik olarak yürütmüş olduğu Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 2014-2020 döneminde tüm Avrupa’da “Erasmus+” adıyla yürütülecektir. Erasmus+ Programı kapsamında önceki program döneminden farklı olarak, “spor” konusundaki projelere de hibe desteği verilecektir.  Erasmus+ Programı Spor Destekleri çerçevesinde yapılabilecek projeler sporcuların çift taraflı kariyer olanağını teşvik etmesi, gönüllü aktivitelere ve spor etkinliklerine katılımı arttırması ve spor alanında yenilikçi uygulamaların teşvikini amaçlaması açısından önem taşımaktadır. Erasmus+ Programı kapsamında spor için sunulan proje fırsatlarını tanıtarak ülkemizin bu projelerden azami ölçüde faydalanmasını sağlamak amacıyla düzenleyeceğimiz “Erasmus+ Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı”nın spor camiamıza fayda sağlayacağına inanıyorum.”

 




Güncelleme: 18/02/2014 / Hit: 8,631

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı