ENGLISH
  Güncelleme: 09/02/2014

Türkiye – AB Siyasi Diyalog Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Şubat 2014 tarihinde Bakanlar düzeyinde Brüksel’de gerçekleştirilecek Türkiye – AB Siyasi Diyalog Toplantısı’na katılacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton, Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Štefan Füle’nin katılımıyla dörtlü formatta düzenlenecek söz konusu toplantıda, Türkiye – AB ilişkileri ve katılım müzakereleri ile başta Suriye’deki durum ve gelişmeler olmak üzere ortak ilgi alanına giren dış politika konuları ele alınacaktır.

10 Şubat’ta dördüncüsü gerçekleştirilecek Türkiye – AB Siyasi Diyalog Toplantısı, 2009 yılında Lizbon Antlaşması’nın yürürlüğe girmesi ve AB’nin oluşan yeni kurumsal işleyişi uyarınca, ülkemizin AB’ye adaylık statüsünün tescil edildiği 1999 yılından 2009 yılının Aralık ayına kadar her AB Dönem Başkanlığı sırasında bir kez düzenlenen Türkiye – AB Troikası Bakanlar Toplantısı’nın yerini almıştır. 

Basına saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 09/02/2014 / Hit: 7,519

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı