ENGLISH
  Güncelleme: 06/02/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye-Romanya Yatırım ve Ticaret Forumu’na Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt Çavuşoğlu 06 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) binasında düzenlenen Türkiye-Romanya Yatırım ve Ticaret Forumu’na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Türkiye’nin AB'ye yük olacak bir ülke olmadığı belirten Çavuşoğlu Türkiye'nin bugün Avrupa için önemli bir piyasa, enerji güvenliği ve ucuz enerji sağlanması bakımından da önemli bir ülke olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın da 6'ncı büyük ekonomisi olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, 2023 yılı hedefinin, dünyanın 10'ncu Avrupa'nın da 3'üncü büyük ekonomisi haline gelmek olduğunu belirtti. Romanya'nın, Türkiye'nin AB üyeliği sürecine en güçlü desteği veren ülkelerden biri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Romanya'nın bu konudaki desteğinin artarak devam edeceğinden şüphe duymadıklarını dile getirdi.

Forumda Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu da bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Faik Yavuz Devlet Başkanı Basescu 'ya günün anısına hediye sundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/02/2014 / Hit: 8,841

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı