ENGLISH
  Güncelleme: 06/02/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu’ya Türkiye Ziyaretinde Refakat Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu’nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabeten Türkiye’ye yaptığı 2 günlük ziyarette mihmandar bakan olarak kendisine eşlik etti.

5 Şubat 2014 tarihinde Basescu'yu Esenboğa Havalimanı'nda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve öteki ilgililer karşıladı. Karşılamanın ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Basescu, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Romanya Devlet Başkanı Basescu’yu Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Romanya Devlet Başkanı Basescu heyetler arası toplantıya geçtiler.

Toplantı sonrasında Romanya Devlet Başkanı Basescu ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, toplantıda yaptığı açıklamada, Romanya Devlet Başkanı Basescu’yu ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, gerçekleştirdikleri görüşmelerin gayet başarılı olduğunu ve ilişkileri daha da ileri taşıma konusunda güçlü irade ortaya koyduklarını söyledi.

Toplantıda AB konusunda da önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Gül Romanya’nın, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine destek veren önde gelen ülkeler arasında bulunduğunu kaydederek, bu desteği Romanya’nın bir devlet politikası olarak verdiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, bundan dolayı Romanya hükümetlerine ve Romanya halkına da teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Çankaya Köşkü’nden ayrılan Devlet Başkanı Basescu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. TBMM Başkanı Çiçek, Basescu ve beraberindekiler onuruna öğle yemeği verdi.

Sonrasında Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren görüşmeye, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. 

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Başbakan Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde onuruna verilen resmî akşam yemeğine katıldı.

6 Şubat 2014 tarihinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir konuşma gerçekleştirdiği Türkiye-Romanya Yatırım ve Ticaret Forumu’nun açılışına katılan Basescu ziyaretlerini tamamlayarak Türkiye’den ayrılacak. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/02/2014 / Hit: 8,768

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı