ENGLISH
  Güncelleme: 04/02/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın AFC Şansölyesi Angela Merkel’in davetine icabetle gerçekleştirdikleri Almanya Ziyaretine Refakat Etti

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyarette kendisine refakat etti. 03 Şubat 2014 tarihinde Almanya’ya ulaşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Avrupa'nın çeşitli yerlerinden Berlin'e gelen kalabalık bir grup tarafından karşılandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Almanya ve Hollanda'da faaliyetlerini sürdüren bazı Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

04 Şubat 2014 tarihinde Alman Dış Politika Cemiyeti'nde  (DGAP) “21. Yüzyılda Türkiye, Avrupa ve Dünya” temalı bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ardından Şansölye Merkel ile çalışma yemeğine katıldı.  

Yemek sonrası düzenlenen ortak basın toplantısından sonra Federal Dışişleri Bakanı Dr. Frank-Walter Steinmeier ve Şansölye Yardımcısı ve Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel'i kabul etti.

Son olarak Berlin Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen geniş katılımlı vatandaş toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye hareket etti. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/02/2014 / Hit: 7,581

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı