ENGLISH
  Güncelleme: 04/02/2014

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı ile Sağlanan Fırsatları Tanınmış Yüzler ile Vatandaşlara Anlatacak

Avrupa Birliği Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak görev yapan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni bir döneme girmiş bulunuyor. 2007-2013 yılları arasında Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları adı ile yürütülmekte olan programlar 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ adı altında uygulanmaya devam edecek.

Erasmus+ Programı kapsamında eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra spor konusunda geliştirilecek projelere de destek sağlanacak. Türkiye’nin de içinde olduğu 34 Avrupa ülkesini kapsayacak Erasmus+ Programının 2014-2020 dönemi bütçesi 14,7 Milyar Avro olarak belirlendi. Söz konusu dönemde Türkiye’nin yaklaşık 1 Milyar Avro bütçe kullanması bekleniyor.

Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ Programı ile sağlanan Avrupa’da eğitim ve değişim fırsatlarını, daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla başlattığı tanıtım çalışmalarını kendi alanında söz sahibi ünlü yüzlerin desteği ile sürdürecek. Bu kapsamda hazırlanan kısa film çalışması ve sosyal medya görsellerinin hazırlığı tamamlandı. Hazırlanan kısa film, televizyonlarda, sinemalarda, sosyal medya araçlarında ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı tanıtım programları süresince tüm toplantılarında kullanılacak.

Erasmus+ Programına destek veren 12 tanınmış ismin verdiği mesajlar özetle şöyle:

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim: “Türkiye Ulusal Ajansı, Erasmus+ Programı ile sporla ilgilenen herkese Avrupa’da eğitim alma ve yeni deneyimler edinme şansı sunuyor.”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu: “Türkiye Ulusal Ajansı, üniversite öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının Avrupa’daki eğitim ve staj faaliyetlerine destek veriyor.”

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar: “Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı ile mesleki eğitime mali destek sağlıyor.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Kendi gelişiminiz ve ülke ekonomisinin gelişimi için, Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı’na başvurun.”

Yazar Prof. Dr. İskender Pala: “Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı, kültürel kimliğimizi, sanatımızı Avrupa’yla paylaşmamıza, kültürel ve sanatsal alanda ortak noktalarımızı fark etmemize imkan sağlıyor.”

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar: “Avrupa’dan ve Türkiye’den sivil toplum örgütleri ortak çalışmalar için biraraya geliyor.”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: “Geleceğin işgücü dünyasında yerinizi almak için Erasmus+ Programının fırsatlarından faydalanın!”

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak“İşletmelerinizdeki kurumsal kapasiteyi güçlendirmek ve yeni iş fırsatlarını yakalamak için Erasmus+ Programından yararlanın.”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv: “7’den 70’e hangi yaşta olursanız olun, Erasmus+ Programından yararlanın, iletişim çağında bilgi paylaşımına ortak olun.”

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu: “Türkiye Ulusal Ajansı Avrupa’da eğitimi ayrıcalık olmaktan çıkarıyor!”

Gazeteci-Köşe Yazarı Zeynel Lüle: “Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı medya dünyamızı Avrupa medyasıyla buluşturarak onların mesleki ve kişisel gelişimlerine destek sağlıyor.”

Televizyoncu-Yapımcı Acun Ilıcalı: “Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Programı ile ilgi alanınız ve eğitiminiz ne olursa olsun, yurtdışında eğitim alabilir, farklı kültürlerle tanışarak geleceğiniz için sağlam bir temel atabilirsiniz.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu kamuoyuyla şu mesajı paylaştı:

“2007-2013 yıllarını kapsayan dönemde Türkiye, Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarından yararlanmada büyük başarı gösterdi. Bu dönemde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yaklaşık 25.000 projeye destek verildi ve 370.000 vatandaşımızın Avrupa ülkelerine eğitim veya değişim amacıyla gitmesi sağlandı. Yürütülen projeler ile yaklaşık 630 Milyon Avro kaynak kullanıldı. 2014-2020 döneminde Avrupa Birliği eğitim ve gençlik fırsatları Erasmus+ adıyla devam edecek. Erasmus+ Programının bütün vatandaşlarımız tarafından bilinirliğini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda, Erasmus+ Programının tanıtımına yönelik hazırladığımız çalışma ile Türkiye’de temsil ettiği sektörde başarılar elde etmiş yüzlerin Erasmus+ ile vatandaşlarımıza sağlanan imkanları bizim adımıza kamuoyuna anlatmalarını talep ettik. Yaptığımız bu çalışma ile daha çok vatandaşımızın ve kuruluşumuzun Erasmus+ Programından haberdar olmasını hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Erasmus+ Programının sağladığı fırsatlardan yararlanmaya davet ediyor, bu vesile ile yürüttüğümüz tanıtım çalışmalarında bizlere destek olan Fatih Terim, Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, İbrahim Çağlar, Mehmet Büyükekşi, Prof. Dr. İskender Pala, Ahmet Lütfi Akar, Ergün Atalay, Nail Olpak, Süreyya Ciliv, Selçuk Pehlivanoğlu, Zeynel Lüle ve  Acun Ilıcalı’ya teşekkür ediyorum.” 



Güncelleme: 04/02/2014 / Hit: 8,926

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı