ENGLISH
  Güncelleme: 30/01/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İtalya Ziyaretine Refakat Ediyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun davetine icabeten İtalya’ya yaptığı ziyarette kendisine refakat etti. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu 29 Ocak 2014 tarihinde ilk olarak İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marta Dassu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu görüşmede Türkiye’nin AB yolunda verdiği destekten ötürü İtalya’ya teşekkürlerini iletti ve İtalya’nın temmuz ayında üstleneceği AB dönem başkanlığı sırasında yeni müzakere başlıkların açılması ümidini dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Quirinale Sarayı’nda İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için düzenlenen resmi karşılama törenine katıldı. Resmi törenin ardından Quirinale Sarayı’nda düzenlenen heyetlerarası görüşmeye katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve heyet üyeleri ile birlikte Roma Belediyesini ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu akşam ise İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve eşi tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onurlarına verilen resmi akşam yemeğine katıldı. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Ocak 2014 tarihinde İtalyan ve Türk iş adamlarıyla Roma Büyükelçiliğimizde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldikten sonra, Meçhul Asker Anıtı’na çelenk konulması törenine katıldı. Bakan Çavuşoğlu Meçhul Asker Anıtı’ndaki törenin ardından ise  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e refakatle İş Forumu açılış oturumuna katıldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/01/2014 / Hit: 8,355

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı