ENGLISH
  Güncelleme: 30/01/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Strasbourg Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 14 Ocak 2014 tarihinde, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi nezdinde temaslarda bulunmak üzere Strasbourg'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu Strasbourg ziyareti kapsamında ilk olarak, Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı’nın (AECR) Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) kanadı olan Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular'ın (ECR) Başkanı Martin Callanan ve ECR üyeleri Daniel Hannan ve Syed Kamall ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Çavuşoğlu, sonrasında Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Hannes Swoboda ile bir görüşme gerçekleştirdi. Hannes Swoboda ile görüşmesinde Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra Kıbrıs sorunu ve çözüm sürecini ele alan Çavuşoğlu sonrasında Strasbourg’da bulunan KKTC Milletvekilleri Armağan Candan, Hasan Taçoy ve Ersan Saner ile bir araya geldi.

Strasbourg temasları kapsamında, Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten  ile de görüşen Çavuşoğlu,  şubat ayında Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda oylanacak olan  Türkiye raporunu değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten’e objektif bir rapor beklentisi içinde olunduğu mesajını iletti.

Bakan Çavuşoğlu, AB Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle’yle ise çalışma yemeği formatında gerçekleştirilen akşam yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye’deki son gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı olarak değerlendirdi.

Bakan Çavuşoğlu Strasbourg’da gerçekleştirdiği resmi temaslar kapsamında son olarak Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bir araya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/01/2014 / Hit: 7,891

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı