ENGLISH
  Güncelleme: 14/12/2013

Avrupa Birliği Bakanlığı Jean Monnet Burs Programı İle Avrupa'da Araştırma ve Yüksek Lisans Yapma İmkanı Sağlıyor

BASIN DUYURUSU 
 
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI JEAN MONNET BURS PROGRAMI İLE
AVRUPA'DA ARAŞTIRMA VE YÜKSEK LİSANS YAPMA İMKANI SAĞLIYOR
 
Jean Monnet Burs Programı 2014-2015 akademik yılı duyurusu yayınlandı. Jean Monnet Burs Programı ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış personel sayısının artırılması ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor.
Jean Monnet Burs Programı ile bugüne kadar 1500 bursiyer 16 farklı AB üyesi ülkede eğitim görme fırsatı yakaladı. Önümüzdeki yıl da 170 kişi AB üyesi ülkelerde akademik çalışma yapma fırsatı yakalayacak. Bursiyerlere yaklaşık 6,6 milyon avro destek verilecek. Programdan kamu personeli, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu çalışanları ile üniversite personeli ve öğrencileri faydalanabiliyor.

Jean
Monnet Burs Programı, AB tarafından finanse ediliyor ve Avrupa Birliği Bakanlığınca yürütülüyor. Başvurular için son tarih 10 Şubat 2014.

Avrupa Birliği Bakanı ve
Başmüzakereci Egemen Bağış ülkemizin AB takımının yeni üyelerini aradıklarını belirterek "Sosyal ve profesyonel açıdan donanımlı Jean Monnet bursiyerleri, AB üyesi ülkelerin en gözde eğitim kurumlarında AB müktesebatının çeşitli başlıklarında yüksek lisans eğitimi alıyor, araştırma programlarına katılıyor ve ülkemizin AB katılım sürecine farklı boyutlarda çok değerli katkılar sağlıyorlar. Geleceğin avrokratları, AB vizyonlu işadamları olarak değerlendirdiğimiz bursiyerlerimizin yaptıkları akademik çalışmalarda, AB'deki değişimi, gelişimi ve güncel konuları yakından takip ettiklerini memnuniyetle görüyoruz. Jean Monnet bursiyerlerinin Türkiye ve AB'nin ortak geleceğine yön vereceklerine olan inancımla herkesi Jean Monnet Burs Programına başvurmaya davet ediyorum." dedi.

Jean Monnet Burs Programı Hakkında Bilgi

23 yıldır yürütülmekte olan Jean
Monnet Burs Programı, Türkiye'deki en köklü ve en prestijli burs programlarından biri ve Türkiye - AB ilişkilerinin de en somut çıktılara sahip en uzun soluklu projesidir. Program temel olarak Avrupa Birliği alanında uzmanlaşmış personel ihtiyacını karşılayarak, bu alanda ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu hedefinin yanı sıra Program, AB ve Türkiye sivil toplumları arasında diyalog köprüleri kurulmasına katkıda bulunuyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Jean
Monnet Burs Programı sadece Türkiye'ye özel bir program ve 2007 yılından bu yana Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Bursiyerler en az 3, en fazla 12 aylık dönemlerde AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans eğitimi alıyor veya araştırma programlarına katılabiliyorlar.

Uygulamaya konulduğu 1990 yılından bu yana burs programından, kamu çalışanlarından özel sektör temsilcilerine, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden yerel yönetim çalışanlarına yararlananların sayısı yaklaşık 1.500'ü buluyor.


Jean
Monnet Bursu Programı'na ilişkin detaylı bilgi www.ab.gov.tr<http://www.ab.gov.tr/> internet adresinde yer alıyor.



Güncelleme: 14/12/2013 / Hit: 11,423

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı