ENGLISH
  Güncelleme: 04/12/2013

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Yurt Dışında Kısa Süreli Eğitim Ve Kurslara Katılmaya Destek Veriyor

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

                          

BASIN DUYURUSU 

 

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI

YURT DIŞINDA KISA SÜRELİ EĞİTİM VE KURSLARA KATILMAYA DESTEK VERİYOR

 

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Okul Eğitimi (Comenius) ve Yetişkin Eğitimi (Grundtvig) Programları kapsamında 2013 yılı 3. dönem Hizmet İçi Eğitim Faaliyeti başvuruları sonuçlandı.

Söz konusu faaliyet kapsamında öğretmenler, kamu görevlileri, üniversite öğretim görevlileri ve STK temsilcilerinden oluşan 278 vatandaşımız eğitim konusundaki farklı alanlarda Avrupa’daki ülkelerde teorik ve pratik kurslara katılacak ve Avrupa okul eğitimi ve yetişkin eğitimi hakkında bilgi edinme imkanına kavuşacak. 2004 yılından itibaren Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen hizmet içi eğitim faaliyeti kapsamında bugüne kadar 4400 vatandaşımız desteklenerek Avrupa ülkelerinde kısa süreli eğitim ve kurslara katılma imkanı sağlandı.

2013 yılı Teklif Çağrısı kapsamında 3. dönem Hizmet İçi Eğitim Faaliyeti başvuruları 17 Eylül 2013 tarihinde sona erdi ve her iki program için toplam 616 başvuru alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda 278 başvuru kabul edilerek yaklaşık 720 bin Avro hibe tahsis edildi. Böylece 2013 yılı içerisinde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hizmet içi eğitim faaliyetine sağlanan destek 2,3 Milyon Avro’ya ulaştı.

İl bazında sonuçlar incelendiğinde, 2013 yılı 3. dönem teklif çağrısı kapsamında İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Antalya’daki kuruluşlarda çalışan vatandaşlarımızın programlara daha fazla ilgi gösterdiği belirlendi.  

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konu ile ilgili olarak, yurtdışında Hizmet İçi Eğitim Faaliyetine katılacak vatandaşlarımızın ülkemizi, kültürümüzü, zenginliklerimizi ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yapacağı katkıları en iyi şekilde tanıtacaklarına emin olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

2004 yılından bu yana Ulusal Ajans programlarından yararlanarak Avrupa’ya gidenlerin sayısı yaklaşık olarak 370.000’e ulaşmıştır. 2013 yılı sonunda 70 bin vatandaşımızı yurt dışına göndermiş olacağız.

Türkiye Ulusal Ajansı'nın yürüttüğü programlar sayesinde Türkiye ile Avrupa’nın, Avrupa ile Türkiye’nin birbirine daha da yakınlaştığını görüyoruz. Bu esasen eğitimli, donanımlı ve vizyoner yararlanıcılarımız sayesinde Avrupa’da Türkiye’ye karşı önyargıların da yavaş yavaş kırılması anlamına geliyor. Bu programlara katılan vatandaşlarımız Program süresi boyunca Avrupa’da birikimleri ve donanımları ile Türkiye’yi de temsil ediyor; adeta Türkiye’nin bir elçisi gibi çalışıyorlar. 

Okul Eğitimi ve Yetişkin Eğitimi Programları altında yürüttüğümüz “Hizmet İçi Eğitim Desteği” faaliyeti kapsamında vatandaşlarımızın Avrupa ülkelerinde gitmek istedikleri kısa süreli eğitim veya kurslara hibe desteği sağlanıyor. Böylece vatandaşlarımız ceplerinden tek kuruş harcamadan mesleki ve kişisel gelişimleri için Avrupa’da eğitime gidebiliyorlar.

Bu vesileyle 2013 yılı içerisinde “Hizmet İçi Eğitim Desteği” faaliyetinde başarı gösteren tüm katılımcılarımızı kutluyor başarılar diliyorum.”



Güncelleme: 04/12/2013 / Hit: 11,356

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı