ENGLISH
  Güncelleme: 02/12/2013

Aile İçi Şiddet Alanında Çalışan Personele Yönelik Eğiticilerin Eğitimi Projesi 2 Grup Eğitimi Düzenlendi

Avrupa Birliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliği tarafından hayata geçirilen “Aile İçi Şiddet Alanında Çalışan Personele Yönelik Eğiticilerin Eğitimi Projesi 2. Grup Eğitimi” 27 Kasım 2013 tarihinde Antalya başlamıştır.

Açılış konuşmaları Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Koordinatörü Sayın Osman DÜZEL ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Hizmetler Daire Başkanı Sayın Kübra SERTKAYA tarafından yapılmıştır.

Proje kapsamında düzenlenen ikinci eğitim 27 Kasım 2013 tarihinde başlamış olup 4 Aralık 2013 tarihlerinde sonlanacaktır. Bu sekiz günlük eğitime Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü personeline ilâveten, her ili temsilen bir personel de katılım sağlayacaktır. Program kapsamında katılımcılara, bu alandaki yasal düzenlemeler, şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlar ile çalışma metodları, Avrupa Birliği’ne ilişkin genel bilgiler, Avrupa Birliği hibe programları ve eğitim verme becerilerine dair sunumlar düzenlenmekte olup sunum ve eğitim alıştırmaları da yapılmaktadır. Katılımcılara eğitim sonunda sertifika takdim edilecek olup bu proje ile tüm Türkiye’de bu alanda eğitim verebilecek 90’a yakın eğitici yetiştirilecektir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 02/12/2013 / Hit: 7,445

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı