ENGLISH
  Güncelleme: 27/11/2013

Farklı İnanç Grupları İstişare Yemeği

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU 

FARKLI İNANÇ GRUPLARI İSTİŞARE YEMEĞİ

Daha demokratik ve çağdaş bir Türkiye’de bir arada yaşamak amacıyla yürütülen Avrupa Birliği üyeliği yolunda farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlarımızın sorunları ve bu sorunların çözüm yolları Hükümetimiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Hiçbir inanç grubunu bir diğerine üstün görmeden ve her vatandaşımızın toplumumuzun asli unsurlarından olduğunun bilinciyle, Hükümetimiz hiçbir ayrım olmaksızın tüm vatandaşlarımızın demokrasiye olan inancını ve hukuka duyduğu güveni artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Sayın Başbakanımızın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’ndeki özgürlük alanlarını artıran adımların hiçbir fark gözetmeksizin tüm vatandaşlarımız için atılması da Hükümetimizin kararlılığının örneklerinden bir tanesidir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın da ifade ettiği gibi  "Bu ülkenin hiçbir vatandaşı diğerinden üstün değildir. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes bu ülkenin değeridir.”

Diyalog sürecini güçlendirmek üzere, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın himayelerinde, ilgili kamu kurumlarının da katılımıyla farklı inanç grupları temsilcileriyle 28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 19:30’da İstanbul Feriye Lokantasında bir istişare yemeği gerçekleştirilecektir.

Saygıyla duyurulur.



Güncelleme: 27/11/2013 / Hit: 8,154

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı