ENGLISH
  Güncelleme: 02/11/2013

Türk Ulusal Ajansı tarafından 2014-2020 döneminde yürütülecek Erasmus+ Programının tanıtımı TRT ekranlarında başlıyor

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

                          

 

BASIN DUYURUSU 

 

TÜRK ULUSAL AJANSI TARAFINDAN 2014-2020 DÖNEMİNDE YÜRÜTÜLECEK ERASMUS+

PROGRAMININ TANITIMI TRT EKRANLARINDA BAŞLIYOR

 

Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı, TRT Okul ve Anadolu Üniversitesi arasındaki üçlü işbirliği kapsamında gerçekleşen çekimlerle, 2014-2020 döneminde Türkiye’nin faydalanacağı Avrupa Birliği eğitim ve gençlik proje desteklerini anlatan “ERASMUS+” adlı dizi, TRT Okul ekranlarında yayına başlıyor.

Türk Ulusal Ajansı tarafından eğitim ve gençlik alanında yürütülen Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları 2014-2020 yıllarında yoluna ERASMUS+adıyla devam edecek. Bu kapsamda yoğun bir bilgilendirme ve tanıtım dönemine giren TÜRK ULUSAL AJANSI, programa ilişkin ilk görsel yayın için TRT OKUL ve ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ile işbirliği yaptı. Çekimleri Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi stüdyolarında gerçekleşen dizi, 2014-2020 döneminde uygulanacak olan ERASMUS+ Programı için başlama vuruşu niteliği taşıyor.

TRT OKUL ekranlarında 13 bölüm olarak yayınlanacak olan “Erasmus+” adlı programda Türk Ulusal Ajansı programlarınca desteklenen farklı başarı hikayelerine yer verilecek. Öğretmen ve öğrencilerden hemşirelere, özel sektör temsilcilerinden gönüllülere ve yetişkinlere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan proje yararlanıcıları izleyenlere, eğitim ve gençlik programları kapsamında elde ettikleri yurtdışı deneyimlerini ve bu tecrübelerin, gerek kendi hayatlarına gerekse çevrelerine olumlu katkılarını aktaracaklar. Ayrıca, dizi boyunca, Türk Ulusal Ajansı tarafından uygulanmaya devam edilecek olan ERASMUS+ Programı hakkında genel bilgiler de izleyicilerle buluşacak. 

İlk bölümü 3 Kasım 2013 tarihinde yayınlanacak olan program, 13 hafta boyunca, farklı konu ve konuklarıyla, TRT OKUL kanalında her Cuma saat 14:40-15:00 saatleri arasında ekranlarda olacak. 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yeni programla ilgili başarı temennilerini şöyle iletti:

“10 yılda 300.000 vatandaşımızın yurtdışında eğitim almasını, staj yapmasını, kurs görmesini sağladık. Bu faaliyetler için vatandaşlarımıza 524 Milyon Avro’yu karşılıksız kullandırdık.Türk Ulusal Ajansı tarafından başarıyla yürütülen programlar sayesinde, maddi imkanı bulunmayan her yaş ve eğitim seviyesinden insanımız Avrupa hayalini gerçekleştirdi. Şimdi gençlerimiz kişisel gelişimlerine yaptıkları yatırımla geleceğe daha ümitle bakıyor, öğretmenlerimiz farklı öğretim tekniklerini uyguluyor, çalışanımız Avrupa’da işbaşı eğitim alıyor. 2014-2020 yılları arasında farklı bir isimle devam edecek olsa da, Türk Ulusal Ajansı yine sizler için, yine herkes için aynı faaliyetlerle çalışmalarına hız veriyor.Yeni program dönemi için hazırlanan bu yayın ilk görsel çalışmamız oldu. Türk Ulusal Ajans, özellikle Aralık ayından itibaren farklı tanıtım mecralaryla, yenilikçi yaklaşımlarla tanıtım çalışmalarına yenilerini ilave edecek. ERASMUS+ Programı hepimize hayırlı olsun. İyi seyirler.”



Güncelleme: 02/11/2013 / Hit: 9,712

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı