ENGLISH
  Güncelleme: 19/10/2013

Avrupa Birliği Süreci ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Algı Araştırması

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği 

    

BASIN DUYURUSU

AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİ ve TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ALGI ARAŞTIRMASI

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından akademisyenlerden kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarına, yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşları temsilcilerine kadar toplumun farklı kesimlerinde AB alanında çalışan personeli kapsayacak yeni bir anket çalışması başlatılıyor. Kamu, yerel yönetim, sivil toplum ve üniversite temsilcilerinden oluşan yaklaşık üç bin kişinin katılmasının hedeflendiği geniş katılımlı bir kamuoyu algı araştırması olarak planlanan çalışmada Türkiye-AB İlişkilerinin yerele yansımaları ve AB Mali Yardımları vasıtasıyla finanse edilen projelerin etkileri incelenecek.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuya ilişkin olarak ““Avrupa Birliği Süreci Yerelde Başlar” sloganı ile 2010 yılından beri yerelde yürüttüğümüz çalışmaların devamı niteliğinde olacak algı araştırması çalışması gerek AB projeleri gerekse Türkiye-AB ilişkilerinin mevcut durumu hakkında toplumun farklı kesimlerinin AB ile ilgili algılarını ortaya koyacak. Bu anketten elde edeceğimiz sonuçları, ülkemizin AB üyelik süreci ile ilgili olarak Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından önümüzdeki dönemde yerelde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara yön vermek için kullanacağız.” açıklamasında bulundu.

Söz konusu çalışma Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında AB tarafından desteklenen “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” çerçevesinde finanse edilecek.



Güncelleme: 19/10/2013 / Hit: 11,426

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı