ENGLISH
  Güncelleme: 10/10/2013

Egemen Bağış’ın Yunanistan Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 7-9 Ekim 2013 tarihlerinde Yunanistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Bağış, ziyaretinin ilk gününde Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Kurkulas ile görüştü.

Bakan Bağış görüşme sonrasında “Mediterranean Luxury Travel Summit 2013” başlıklı konferansa katılarak, "Bölgede İşbirliği" konulu bir konuşma yaptı.

Bakan Bağış programının devamında Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bağış ayrıca Yunanistan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitrios Stamatis ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile de görüştü.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Yunanistan’daki 8 Ekim 2013 tarihli temasları kapsamında ise ilk olarak Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti ve Büyükelçilikte Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Bakan Bağış programının devamında Selanik Başkonsolosluğunu ve Atatürk Evi'ni ziyaretinin ardından Selanik'te mukim Makedonya - Trakya Bakanı Theodoros Karaoglou ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Bağış ayrıca, Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris'i de ziyaret etti.

Bakan Bağış, 9 Ekim 2013 tarihinde ise Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret etti. Sonrasında, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde bir konuşma yapan Bakan Bağış programının devamında İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bağış görüşme sonrasında İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti ve Gümülcine Başkonsolosluğunda  azınlık basın mensupları ile bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/10/2013 / Hit: 8,493

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı