ENGLISH
  Güncelleme: 04/10/2013

Avrupa Bölgeler Meclisi (AER)' nin 4. Karadeniz Bölgesi Zirvesi Rize'de gerçekleştirildi

Avrupa Bölgeler Meclisi (Assembly of European Regions - AER) tarafından organize edilen 4. Karadeniz Bölgesi Zirvesi,  Rize Bölgesinin ev sahipliğinde 4 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

Bakanlığımız Mali İşbirliği Başkanı Sayın M.Süreyya SÜNER başkanlığında bir heyetle katılım sağlanan zirvenin açılış konuşmaları Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Sayın Hande ÖZSAN BOZATLI, Rize Valisi Sayın Nurullah ÇAKIR, Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı Eski Bakanı Sayın Liliana PAVLOVA ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati YAZICI tarafından yapıldı. 

 

Avrupa'da 35 ulkeden 230'dan fazla bölgeyi ve 15 bölgelerarası organizasyonu bir araya getiren Avrupa Bölgeler Meclisi (AER)'nin 4. Zirvesi, tanıtımm oturumunun ardından Bakanlığımız Mali İşbirligi Başkanı Sayın M. Süreyya SÜNER' in açılış konuşmasını yaptığı 'Sınırsal Ortaklık', 'Çevre Bilincini Eyleme Dönüştürme' ve 'Ortak Kültürel Çevrenin Oluşturulması' başlıklı 3 panel halinde gerçekleştirildi.

 

"Yükselt, Paylaş, Güçlendir, Destekle" mesajı ile gerçekleştirilen zirvede, Bakanlığımızın Ulusal Otoritesi olduğu Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı (ENPI) Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 2007-2013 döneminde elde edinilen deneyimler, ilerlemeler ve en iyi proje örnekleri paylaşılırken, ayrıca Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın yeni dönemi (2014-2020) ile ilgili değerlendirmelerde de bulunuldu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/10/2013 / Hit: 8,388

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı