ENGLISH
  Güncelleme: 01/10/2013

İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesi

İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesinin Açılış Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi

 

İnsan hakları alanında yeni yürürlüğe giren başvuru mekanizmalarının etkin kullanımının sağlanması amacıyla Anayasa Mahkemesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu ile işbirliği içerisinde yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı-Diplomatik Değerler ve Etki Fonu kapsamında desteklenen İnsan Hakları Alanında Bireysel Başvuru Usullerinin Tanıtılması Projesi’nin uygulama safhasına geçilmiştir.

 

Projenin açılış toplantısı ve eğitim semineri Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin, Kamu Başdenetçisi Sayın M. Nihat Ömeroğlu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı Sayın Dr. Hikmet Tülen ile İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Janet Douglas’ın açılış konuşmalarıyla 1 Ekim 2013 tarihinde Ankara’da başlamıştır.

 

Açılış toplantısında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış 2010 Anayasa Değişiklikleriyle başlayan süreç ile insan hakları alanında kurumsallaşma yönünde büyük bir mesafe katedildiğini belirtti.

 

Proje kapsamında düzenlenecek eğitim programları ile insan hakları alanında bireysel başvuru usulleri konusunda her kesimden vatandaşın bilgilendirilmesi yönünde önemli bir adım atıldığını ifade etti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 01/10/2013 / Hit: 6,295

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı