ENGLISH
  Güncelleme: 24/09/2013

“Kapasite Geliştirme Faaliyetleri Teklif Çağrısı” Sona Erdi


“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” (VABpro) Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerelde AB sürecini canlandırmak için oluşturulmuştur. VABpro kapsamında 20 pilot ilde ihtiyaç analizi çalışması, uzmanlık eğitimi programı, bölgesel çalıştaylar, eğiticilerin eğitimi programı, çalışma ziyaretleri, kapasite geliştirme faaliyetleri, iletişim çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

24 Haziran 2013 tarihinde VABpro’nun yürütüldüğü 20 pilot ilde uygulanacak olan “Kapasite Geliştirme Faaliyetleri”ne yönelik bir teklif çağrısı yayınlanmıştı. Yerel düzeyde AB fonlarının daha etkin şekilde kullanılması ve AB mevzuatının yereldeki uygulamalarına yönelik çalışmaların artırılmasını amaçlayan “Kapasite Geliştirme Faaliyetleri”ne yönelik teklif çağrısına başvuru süresi 9 Eylül 2013 tarihinde sona erdi.  

VABpro kapsamındaki 20 pilot ilden “Kapasite Geliştirme Faaliyetleri”ne yönelik toplamda 69 proje başvurusu yapıldı. Yapılan proje teklifleri, enerjiden, çevre politikasına, kırsal kalkınmadan proje yazımının yerel düzeyde artırılmasına kadar birçok yenilikçi fikir ve konuları içeriyor.

Projeler, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu bir değerlendirme komitesi tarafından titizlik ile değerlendiriliyor.  Değerlendirme sürecinden sonra kazanan ve desteklenecek projeler, çalışma takvimi doğrultusunda Ekim 2013’de açıklanacak. Projelerin uygulanması sürecine ise Kasım 2013’ten itibaren başlanacak.

Detaylı Bilgi için: www.vabpro.org


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 24/09/2013 / Hit: 6,373

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı