ENGLISH
  Güncelleme: 18/09/2013

Türk Ulusal Ajansı Tarafından 5 Milyon Avro Destek Sağlanacak Gençlik Projeleri için Son Başvuru Tarihi 1 Ekim 2013

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU 

TÜRK ULUSAL AJANSI TARAFINDAN 5 MİLYON AVRO DESTEK SAĞLANACAK GENÇLİK PROJELERİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 1 EKİM 2013

Türk Ulusal Ajansı’nın iki ana programından biri olan Gençlik Programı, gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı, girişimcilik yetenekleri ile kişisel ve mesleki becerilerinin geliştirilmesini, karar alma süreçlerine aktif katılımlarını güçlendirmeyi, gençlik politikalarının belirlenmesinde rol alan kişi ve kuruluşların kapasitelerinin artırılmasını ve kültürlerarası öğrenmeyi hedefliyor.

Dernek, vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarının, valiliklerin, kaymakamlıkların, belediyelerin, meslek kuruluşlarının, kalkınma ajanslarının, üniversitelerin yanı sıra dört gencin biraraya gelerek oluşturdukları gayri resmi gençlik topluluklarının istihdam, girişimcilik, sosyal kalkınma, demokrasi ve temel haklar, Avrupalılık bilinci, sanat ve kültür, dinlerarası diyalog, çevre, sağlık, cinsiyet eşitliği, engellilik, gençlik politikaları, ayrımcılıkla mücadele, medya, iletişim ve gençlik bilgilendirmesi gibi çok farklı temalarda proje sunabildikleri Gençlik Programının 2013 yılı için başvuruları 1 Ekim 2013 tarihinde sona eriyor. Sunulacak projelere Türk Ulusal Ajansı tarafından toplamda yaklaşık 5 Milyon Avro hibe desteği sağlanması hedefleniyor.

Türk Ulusal Ajansı tarafından daha önce 2013 yılı içerisinde iki farklı dönemde gençlik projeleri için başvurular alınmış ve yaklaşık 500 projeye 10 Milyon Avro tutarında kaynak aktarılmıştı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konu ile ilgili olarak “Gençlik Programı, gençlerimizi Avrupalı gençler ile ortak çalışmalarda buluşturarak Türkiye’nin AB üyelik sürecindeki en önemli engellerinden biri olan önyargıların ortadan kaldırılması konusunda en önemli araçlarımız arasında yer alıyor. Ülke olarak Gençlik Programı ile her yıl yaklaşık 15 Milyon Avro AB desteği kullanıyoruz ve kullandığımız bu kaynak ile gençlerimizi eğitim, staj, gönüllü çalışma vb. farklı çalışmalar amacıyla AB üyesi ülkelere gönderiyoruz. Gençlik Programı kapsamında dört gencimizin bir araya gelmesi proje başvurusu yapması için yeterli. Bu sebeple de gençlerimiz programa yoğun ilgi gösteriyor. Bu durumda bizleri çok memnun ediyor. Türkiye, Türk Ulusal Ajansının son yıllardaki kapsamlı tanıtım çalışmaları ile Almanya ve Fransa’dan sonra tüm Avrupa’da Gençlik Programından en fazla yararlanan üçüncü ülke durumuna geldi. Bu vesile ile 2013 yılının üçüncü dönemi için gençlerimizi ve gençlik ile ilgili çalışan kuruluşları Gençlik Programından faydalanmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

            



Güncelleme: 18/09/2013 / Hit: 10,752

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı