ENGLISH
  Güncelleme: 13/09/2013

Egemen Bağış’ın Litvanya Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 10-12 Eylül 2013 tarihlerinde Litvanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Sayın Bağış ziyaretinin ilk gününde Litvanya’nın AB Dönem Başkanlığı vesilesiyle Türkiye’nin Vilnius Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Tanini Trio Konseri ve Resepsiyonu’na katıldı. Sayın Bağış, resepsiyon sonrasında Vilnius Büyükelçisi Sayın Akın Algan tarafından onuruna verilen akşam yemeğine iştirak etti.

Sayın Bağış, 11 Eylül 2013 tarihli temasları kapsamında ise ilk olarak Avrupa Cinsiyet Eşitliği Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite tarafından kabul edilen Sayın Bağış temaslarının devamında Litvanya Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve AB İşleri Komitesi Başkanı Gedminas Kirkilas ile görüştü. Sayın Bağış görüşmenin ardından AB Konseyi Genişleme Çalışma Grubu (COELA) Toplantısı çerçevesinde düzenlenen gayriresmi akşam yemeğine katıldı.

Sayın Bağış, 12 Eylül 2013 tarihinde ise ilk olarak Avrupa Birliği Konseyi Genişleme Çalışma Grubu (COELA) Toplantısı çerçevesinde bir sunum gerçekleştirdi.

Sayın Bağış, sunumunun ardından AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen “2013 AB Öykü Yarışması”nda dereceye giren öğrencileri kabul etti.

Sayın Bağış son olarak COELA Toplantısı çerçevesinde verilen öğle yemeğine katılımı sonrasında, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevičius ile bir görüşme gerçekleştirerek Litvanya ziyaretini tamamladı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/09/2013 / Hit: 9,873

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı