ENGLISH
  Güncelleme: 04/09/2013

Türk Ulusal Ajansı Mesleki ve Kişisel Gelişim Amacıyla Avrupa’da Eğitime Katılmak İsteyen Vatandaşlara Fırsatlar Sunuyor

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

                     

 BASIN DUYURUSU 

 

TÜRK ULUSAL AJANSI  MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİM AMACIYLA

AVRUPA’DA EĞİTİME KATILMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA FIRSATLAR SUNUYOR

 

Yurtdışındaki meslektaşlarınız neler yapıyor merak ediyor musunuz? Alanınızda yenilikleri takip edip kendinizi geliştirmek istiyor ancak buna maddi olanak bulamıyor musunuz? İşte size fırsat! Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı, Grundtvig Programı vatandaşlara yönelik hizmet sunan işlerde çalışan kişilere mesleki yeterliliklerini geliştirmek ve alandaki gelişmeleri takip edebilmelerini sağlamak amacıyla yurtdışında eğitim fırsatları sunuyor. Çalışanların bireysel gelişimlerine katkı sağlayan,  kurumların ise kurumsal kapasitelerini artıran “Hizmet İçi Eğitim” faaliyeti ile Hayatboyu Öğrenme Programına üye 33 Avrupa ülkesinde 5 günden 6 haftaya kadar kursa katılabilir veya “Ziyaret ve Değişimler” faaliyeti ile 1 günden 12 haftaya kadar iş başı eğitimi ve gözlem yapmak üzere hibe desteği alabilirsiniz. 

 Bu faaliyetlerden, çalıştıkları kuruluşlarda çalışanlara veya vatandaşlara eğitim görevi olan eğiticilerin, öğretmenlerin yanı sıra vatandaşlara yönelik hizmet veren kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları, kültürlerarası yetişkin eğitimi akademisyen, eğitmen veya danışmanlar, dezavantajlı ve özel eğitim gereksinimi olan kesimlerle çalışanlar profesyoneller, rehberler ve kariyer danışmanları yararlanabiliyor. “Hizmet İçi Eğitim” faaliyeti ile yetişkin eğitimi metotları, yabancı dil öğretiminde yeni yöntemlerin kullanımı, proje yönetimi, etkili iletişim, girişimcilik, zaman yönetimi, sürdürülebilir çevre, turizm, çatışma yönetimi, iletişim teknolojileri, insan kaynakları yönetimi ve ihtiyaç duyulan diğer benzeri alanlarda Avrupa’da düzenlenen kurslara katılım sağlanabiliyor. “Ziyaret ve Değişimler” faaliyeti ile de yurtdışında benzer bir konuda çalışan profesyonellere ziyaret, ortak çalışma veya ilgi duyulan alanda bir konferansa veya seminere katılım yapılabiliyor. Bu faaliyetler için gereken maddi destek seyahat, vize masrafları, kurs/konferans/seminer ücretleri ve faaliyetin yapıldığı ülkenin koşullarına ve süresine göre belirlenen harcırah tutarları olarak Türk Ulusal Ajansı tarafından karşılanıyor.

 Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuya ilişkin olarak “Ulusal Ajans Grundtvig Yetişkin Eğitim Programı kapsamında yürütülen Hizmet İçi Eğitim ve Ziyaret ve Değişim faaliyetleri her şeyin hızla değiştiği ve geliştiği bir zamanda gelişmeleri takip etmek ve öncü olmak isteyen birey ve kurumlara çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Ulusal Ajans desteği ile yurt dışında değişik sürelerde eğitim alan vatandaşlarımız yaratıcı düşünmeden tutun da girişimciliğe kadar çok geniş bir yelpazede becerilerini geliştirmişler ve bunu kurumlarına yansıtmışlardır. Türk Ulusal Ajansı olarak bundan sonraki süreçte de mesleki ve kişisel gelişim amacıyla Avrupa’ya gitmek isteyen vatandaşlarımıza ve kurumsal kapasitelerini artırmak isteyen kuruluşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. İlgili olan vatandaşlarımızı Ulusal Ajans eğitim desteklerini takip etmeye ve istedikleri alanda Avrupa’da eğitim ve seminerlere katılmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu. 

 Yılda üç dönem başvuru yapılabilen “Hizmet İçi Eğitim” ve “Ziyaret ve Değişim” faaliyetlerinin, 2013 yılı için başvuruları 17 Eylül 2013 tarihinde sona erecek. Ayrıntılı bilgi için www.ua.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 



Güncelleme: 04/09/2013 / Hit: 15,600

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı