ENGLISH
  Güncelleme: 21/08/2013

Türk Ulusal Ajansı Tarafından Mesleki Eğitimde Avrupa’dan Yenilik Transfer Eden 33 Projeye 8 Milyon Avro Destek Sağlanacak

 

BASIN DUYURUSU 

 

TÜRK ULUSAL AJANSI TARAFINDAN MESLEKİ EĞİTİMDE

AVRUPA’DAN YENİLİK TRANSFER EDEN 33 PROJEYE 8 MİLYON AVRO DESTEK SAĞLANACAK

 

Mesleki eğitimde Avrupa’daki iyi uygulamaları kurumsal ve müfredat düzeyinde ülkemize transfer etmeyi hedefleyen Leonardo da Vinci Mesleki Eğitimde Yenilik Transferi Programı kapsamında 2013 yılında destek sağlanacak projeler Türk Ulusal Ajansı tarafından açıklandı. Bu kapsamda, 33 projeye yaklaşık 8 Milyon Avro hibe tahsis edildi. Bu projeler aracılığıyla mesleki eğitimin 33 farklı alanında Avrupa’da var olan yenilikçi ve/veya iyi uygulamanın ülkemize ve söz konusu projelerde ortak olan diğer ülkelere transfer sağlanması hedefleniyor.

Türk Ulusal Ajansı’nın destek verdiği alanlardan biri olan mesleki eğitimde yenilik transferi projelerine bu sene de kamu, özel sektör ve ilgili eğitim kurumlarınca yoğun ilgi gösterildi ve toplamda 106 proje başvurusu alındı. Başvuru sayısına paralel olarak proje konuları da çeşitlilik gösteriyor.

Bu çerçevede örneğin, Zeytinburnu Belediyesi mesleki eğitim alan öğrencilerin genç girişimcilere dönüşebilmesi için bir eğitim modülünü ülkemize taşırken, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi, Türkiye’de demiryolu kaynakçılığı çalışanlarının mesleki niteliklerinin artırılması ve sertifikasyonunun sağlanması için Avrupa Transfer Modelinin ülkemize uyumlulaştırılmasını sağlayacak; Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, itfaiye ve ambulans hizmetlerinde özel kurtarma tekniklerini, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçılar Birliği ise küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet edebilirlik yeteneklerini geliştirme yeniliklerini ülkemize kazandıracak.

Sonuçlar il bazında değerlendirildiğinde önceki yıllarda da olduğu gibi başkent Ankara’nın hem kabul edilen proje sayısı hem de tahsis edilen hibe miktarı açısından ilk sırada yer aldığı görülmektedir. Kabul edilen başvuru sayısı ve tahsis edilen hibe miktarı dikkate alındığında ise Ankara’yı sırasıyla İstanbul, Antalya, Bursa, Konya, Çanakkale, Adana, Denizli, Sakarya ve İzmir izliyor.

Mesleki eğitime verilen bu destekle ilgili bir açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış şunları kaydetti: Ulusal Ajans Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında yürütülen projeler, Türkiye’de mesleki eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılmasına katkı sağlamakta ve bu sayede ülkemizde nitelikli işgücü yetiştirilmesi açısından önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Yenilik Transferi Projeleri kapsamında bugüne kadar 150 projeye yaklaşık 35 milyon Avro hibe tahsisi yapılmış, mesleki eğitimde niteliğin artırılması ve eğitim iş dünyası arasında işbirliğinin ve iletişimin güçlendirilmesi için farklı sektörlerde yenilikçi ve iyi uygulama transferi sağlanmıştır.

Bu vesile ile 2013 yılı Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projeleri kapsamında projesi kabul edilen kurumları kutlar ve başarılar dilerim.”

 



Güncelleme: 21/08/2013 / Hit: 11,717

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı