ENGLISH
  Güncelleme: 02/08/2013

Ulusal Ajans Eurodesk Türkiye Gençlik Bilgilendirme Ağını 81 İl’e Yayıyor

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

ULUSAL AJANS EURODESK TÜRKİYE GENÇLİK BİLGİLENDİRME AĞINI 81 İL’E YAYIYOR

Türk Ulusal Ajansı, 67 ilde 141 temas noktasıyla faaliyet gösteren Eurodesk Gençlik Bilgilendirme Ağını 81 ilimize yaymak üzere  teklif çağrısı yayımladı.

2008 yılından beri Türk Ulusal Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren “Eurodesk Türkiye”, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlamayı amaçlamakta.

Tüzel kişiliğe sahip tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızın başvurusuna açık olan teklif çağrısı kapsamında akredite edilerek “Eurodesk Türkiye Temas Noktası” ünvanını kazanan ve Eurodesk Türkiye Gençlik Bilgilendirme Ağı’nın bir parçası haline gelen kuruluşlarımız gençlere yönelik ücretsiz soru cevaplama hizmeti,  soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,  Avrupa fon fırsatlarına ilişkin internet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, Avrupa fırsatları konusunda kaynak materyal sağlanması, özelde Gençlik Programı genelde ise Avrupa çapındaki tüm hareketlilik programlarıyla ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması gibi faaliyetleri yürütmekte.

Türk Ulusal Ajansı tarafından akredite edildikten sonra faaliyetlerine başlayan Eurodesk Temas Noktaları, 33 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren 700’e yakın temas noktasından oluşan “Avrupa Eurodesk Ağı”nın üyesi olmakta. Halihazırda 67 ilimizde Türk Ulusal Ajansı tarafından akredite edilerek görev yapan 141 Eurodesk Temas Noktası bulunuyor. Söz konusu teklif çağrısı ile geriye kalan 14 ilimizde de Eurodesk Temas Noktası oluşturularak Ulusal Ajansın faaliyetlerinin 81 ile yayılması hedefleniyor. 

Örgütlenme ve Temas Noktası sayısı bakımından tüm Avrupa ülkeleri içerisinde birinci sırada olan “Eurodesk Türkiye” ağına ilişkin olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış “Bakanlığımın ilgili kuruluşu olan Türk Ulusal Ajansı bünyesinde bulunan Eurodesk Türkiye, 67 ilimizdeki 141 Temas Noktası ile Avrupa Birliği sürecinin illerde daha etkin hale getirilmesi ve ülkemizdeki tüm kurum, kuruluş ve yararlanıcılarımızın Avrupa Birliği’nin sunduğu sosyal, kültürel ve eğitim imkân ve fırsatlarından daha fazla faydalanabilmeleri ve illerimizin Avrupa Birliği hibe fonlarından daha fazla yararlanabilmelerine yönelik bilgilendirme desteği sağlamaktadır.

Eurodesk Temas Noktaları, normal bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra ülkemizde Avrupa Gençlik Haftası kapsamında faaliyetler de yürütmektedir. Eurodesk Temas Noktalarımız, 2013 yılında 26 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında ülkemizde ve tüm Avrupa ülkelerinde kutlanan Avrupa Gençlik Haftası kapsamında ülkemiz genelinde gerçekleştirmiş oldukları seminer, konferans, atölye çalışmaları, tiyatro gösterileri vb. 181 etkinlik ile yaklaşık 70.000 vatandaşımızın Avrupa fırsatları konusunda bilgilendirilmesini sağlayarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu çerçevede, valiliklerimizi, kaymakamlıklarımızı, belediyelerimizi, üniversitelerimizi, meslek örgütlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve tüzel kişiliğe sahip olan benzeri tüm kuruluşlarımızı gençlerimize Avrupa Birliği ile ilgili fırsatlar konusunda bilgilendirme hizmeti sunan Eurodesk Temas Noktası ağına katılmaya davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Son Başvuru tarihi 20 Eylül 2013 olan teklif çağrısı için ayrıntılı bilgi http://eurodesk.ua.gov.tr/tr/ adresinden veya Türk Ulusal Ajasının internet adresinden sağlanabilir.




Güncelleme: 02/08/2013 / Hit: 10,177

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı